Ах каде е мојто либе — Tekstovi pjesama

Ах каде е мојто либе

Broj otvaranja: 2544

Ах каде е мојто либе,
Дали мисли тој на мене?
Јас за него само венам,
И за него ќе умрам.

Коленичев јас пред него,
Ем со солзи на очите:
„Кажи, кажи неверно либе,
Која љубиш освен мене“?

Зошто кажа ти пред мама
Каде бевме ние двајца?
Ако либе те излажам,
Подобро е јас да умрам.

Блазе оној што си љуби,
Кој што љуби верно либе,
Тој бесценет камен носи
И е верен дур' до гроба.


Ocjena: 0.00     Broj glasova: 0
           


Video 1/1      

Powered by VegCook.net