Земјо Македонска — Tekstovi pjesama

Земјо Македонска

Broj otvaranja: 2513

Земјо Македонска, уважавам те,
Земјо Македонска,
Земјо турско-ропска Македонијо
Уважавам те.

Уважавам твојте Македонијо
Гори високи,
Горите, висојте
И во теб’ херојте Македонијо
Што ги раѓаш ти.

По теб' се белеат Македонијо,
Безбројни стада,
Стадата белеат
А гроздови зрејат Македонијо,
По твој ридови.

Ништо не те плаши Македонијо,
На овој бели свет,
Кој душман ќе влезе
Жив нема да излезе Македонијо,
Ти го ставаш в гроб.


Ocjena: 5.00     Broj glasova: 2
           


Video 1/1      

Powered by VegCook.net