Dino Dvornik — Tekstovi pjesama

Dino Dvornik

Biografija

Datum rođenja: 20. kolovoza 1964.
Mjesto rođenja: Split
Dino Dvornik bio je poznati hrvatski pjevač, kršten pod imenom Miljenko Dvornik, sin poznatog hrvatskog glumca Borisa Dvornika. Dino je legenda hrvatske funky scene i pamtit će ga se mnogo godina radi njegovih iznimnih postignuća i ljubavi prema pjemama.
Glumio je u seriji "Naše malo misto" a nakon toga u jos nekoliko dječjih filmova i serija. Pohađao je muzičku školu od koje je kasnije odustao. Sa 17 godina sa bratom Dejanom osniva band "Kineski zid". Sa tim bandom snima ploču koja je bila prva funky ploča u hrvatskoj diskografiji. 1988. godine Dino je debitirao na Zagreb-festu sa pjesmom "Tebi pripadam" i osvojio nagradu za najboljeg debitanta. 1996. godine osvaja Porina za pjesmu "Afrika. 1997. godine dobiva Porina za album "Enfant terrible". 1998. godine dobiva Porina za album "Vidi ove pisme" kao najbolji kompilacijski album.

Oženio se sa Danijelom Kuljiš s kojom ima kćer Ellu Dvornik. Početkom devedesetih imao je velikih problema sa drogom.
U 45. godini života dana 7. rujna 2008. godine oko podneva je iznenada preminuo u svome stanu u Zagrebu. Supruga Danijela kada ga je pokušala probuditi ujutro već je bio hladan. Smatra se da je uzrok smrti bio kombinacija lijekova za smirenje, protiv bolova i antidepresiva.
Dino je imao u planu predstaviti svoj novi album pod nazivom Pandorina Kutija ali ga je smrt u tome spriječila. Njegova supruga Danijela je obećala da će izdati njegov album u njegovu čast.
--
Izvor: zvijezde.hr

TekstoviLinkovi

Dino Dvornik @ Wikipedia (hrvatski)


Powered by VegCook.net

© 2006-2024 cuspajz.com