Ena — Tekstovi pjesama

Ena

Biografija

14.09.1979 rođena je Jelena, i već od rođenja se činilo da je plakala nekako ritmičnije i melodičnije od drugih beba.

Već sa pet godina, počinje da igra u folklornom ansamblu „Abrašević“, počinju prvi nastupi pred publikom, i kao da je baš to trasiralo put kojim će dalje ići. Bez obzira na brojne nastupe, smatra da je za jednu osobu ipak potrebno da se pristojno obrazuje, te po završetku XII Beogradske gimnazije, 1998. godine upisuje Pravni Fakultet u Beogradu. Kad je osnovana prva grupa profesionalnih navijačica u našoj zemlji, na kastingu je bilo nemoguće ne primetiti njen talenat, tako da ubrzo dospeva u prvu postavu popularnih „RED STAR Cheer Leaders“.

Uskoro se saznaje da dar za ritam nije jedino što ona ume, vec i da ima glas na kojem bi joj i mnogo popularnije koleginice pozavidele. Ritmika, glas, a bogami i stas – bila je kombinacija koja nije mogla ostati neprimećena. Ubrzo ulazi u grupu TRIK FX, sa kojima ima zapažen nastup na „Sunčanim skalama“, zatim sledi njihov prvi solistički album, i hit „Traži sebi sličnu“. Nastupaju širom Balkana. Uviđa, da je njen talenat daleko prevazišao tu grupu, i od 2001. godine, pod umetničkim imenom ENA, započinje solo karijeru sa svojim albumom prvencom „Plešeš sa mnom kao vuk“, sa kojeg se izdvajaju hitovi „Ljubomora“ i „Od heroja do slabića“. Nastupa širom sveta, od Australije do hladnog evropskog severa.

Dve godine kasnije, 2003., izlazi i drugi album „Nesalomiva“, za izdavačku kuću „CITY RECORDS“, sa kojeg su se izdvojile kompozicije „Nesalomiva“ i „Kolena“. U pauzi dok čekamo da izađe njen novi album, koji se već uveliko kuva, prijatno nas je iznenadila sa duetskom pesmom „Stara Bagra“ koju je snimila sa svojom jačom polovinom, Nešom iz grupe „TWINS“. Važi za jednu od najperspektivnijih pevačica mlađe generacije, pred kojom je veoma izvesna uspešna budućnost jer: Talenat, lepota i mladost su na njenoj strani!
--
Izvor: Ena Music

TekstoviLinkovi

Ena


Powered by VegCook.net

© 2006-2024 cuspajz.com