Marijan Brkić B.R.K. — Tekstovi pjesama

Marijan Brkić B.R.K.

Biografija

Početkom 1979. pristupio "Prljavom kazalištu" i bio član do kraja 1988. godine.
U tom periodu snimio šest studijskih albuma: "Prljavo kazalište", "Crno bijeli svijet", "Heroj ulice", "Korak od sna", "Zlatne godine", "Zaustavite zemlju" i dupli live album - "Sve je lako kad si mlad".

Osim kao gitarist u grupi je bio aktivan kao aranžer, producent i kao koautor nekih pjesama (na albumu "Zaustavite zemlju").

Nakon prestanka rada sa P.K. , tijekom sljedeće tri godine radio kao studijski glazbenik i producent.
U ovom razdoblju snimio kao producent tri albuma (Plavi orkestar, Zvijezde i Regata).
Od 1991. do kraja 2005. bio član grupe "Parni valjak".
Snimio četiri studijska albuma: "Buđenje", "Samo snovi teku uzvodno", "Zastave" i "Pretežno sunčano?" te Live in ZeKaeM "Bez struje", Live in SC "Kao nekad" i "25 Godina" (DVD izdanje).
"Buđenje", "Zastave" - snimatelj i koproducent
"Bez struje" i "Kao nekad" - miksao i koproducent

Autor glazbe: Dođi, Čitaj mi sa usana, Ja još čekam, Mala laž te koautor pjesme Sanjam.
Istovremeno surađivao s mnogim glazbenicima kao aranžer i producent.

Marijan Brkić - B.R.K. također je i dobitnik nagrade Status Hrvatske glazbene unije za najboljeg gitaristu s područja zabavne, pop-rock i urbane glazbe 1996. i 2005.

Od sredine 2006. svira s Gibonnijem na turneji "Unca fibre" i paralelno priprema svoj prvi samostalni album na kojem mu pjevaju kolege i prijatelji, vrhunski pjevači hrvatske pop i rock glazbe:

Gibonni, Oliver Dragojević, Aki Rahimovski, Dado Topić, Tony Cetinski, Massimo Savić, Nikola Marjanović, Mario Huljev, Nina Badrić, Jelena Radan i Tina Rupčić.
Isto tako, na ovom albumu sudjeluju i vrhunski instrumentalisti, a to su prije svega band - Dalibor Dado Marinković, Robert Vrbančić i Berislav Blažević, ali i vrlo važni gosti - Neven Frangeš, Dinko Janković Nikola Bashota, Hrvoje Rupčić, Zorislav Preksavec Preksi i Igor Geržina.

Tekstovi    Linkovi

    Službene stranice


    Powered by VegCook.net

    © 2006-2024 cuspajz.com