Maya Sar — Tekstovi pjesama

Maya Sar

Biografija

Maya Sar je diplomirana profesorica klavira koja se već dugi niz godina, kao studijski glazbenik, aktivno bavi pjevanjem pratećih vokala.
Posljednjih godina stalna je članica pratećeg benda Dine Merlina, s kojim je nastupala i na dva velika koncerta na Koševu, te na većini njegovih najznačajnijih regionalnih koncerata.
Zajedno s Deenom, nastupala je kao članica BH tima na Eurosongu u Istanbulu, a tokom višegodišnjeg studijskog djelovanja, pjevala je prateće vokale na albumima Dine Merlina, Deena, Hanke Paldum, Al Dina, Erata, Eldina Huseinbegovića, SMS-a, Tonija Cetinskog, Igora Vukojevića, Jacques Houdeka, Emine Jahović... Pjevala je songove za neke od najznačajnijih BH filmova: "Sasvim lično" Nedžada Begovića, "Go West" Ahmeda Imamovića...
Aktivno se bavi i autorskim radom, a pjesma "Nespretno" je najavni single njenog prvog albuma pod nazivom "Milovanja".
Album snima sa suprugom, producentom i klavijaturistom, Mahirom Sarihodžićem, u Long Play Studiju u Sarajevu, uz suradnju vrhunskih glazbenika iz cijele regije.
Video spot za pjesmu "Nespretno" snimila je produkcija Arthur iz Tuzle, a scenarij i režiju potpisuje Adnan Huremović.
Zajedno s timom vrhunskih profesionalaca - stilista, frizera, fotografa, šminkera i PR eksperata, Maya Sar se sprema za izlazak na regionalno glazbeno tržište.
Također, aktivno autorski radi i za nove albume nekih od najznačajnijih regionalnih izvođača.

TekstoviPowered by VegCook.net

© 2006-2024 cuspajz.com