Битола, мој роден крај — Tekst

Битола, мој роден крај

Broj otvaranja: 10202

Битола, мој роден крај
Во тебе сум роден
За мене си рај.

Битола, мој роден крај,
Јас те сакам од срце знај.
Битола мој роден крај,
Јас те сакам, за тебе пеам.

Многу градови, села јас пројдов,
Како тебе мил за мене
Нигде не најдов.

Битола, мој роден крај,
Јас те сакам од срце знај.
Битола мој роден крај,
Јас те сакам, за тебе пејам.

Уште како дете по тебе одев бос
Во тебе пораснав
Јас не сум ти гост.

Битола, мој роден крај,
Јас те сакам од срце знај.
Битола мој роден крај,
Јас те сакам, за тебе пеам.

Има ли кој, граде мој
Збогум да ти каже,
Да не заплаче?

Битола, мој роден крај,
Јас те сакам од срце знај.
Битола мој роден крај,
Јас те сакам, за тебе пеам.
Video 1/1      

Powered by VegCook.net

© 2006-2024 cuspajz.com