Belfast Food / Hrvoje Hodak — Tekstovi pjesama

Belfast Food / Hrvoje Hodak

Biografija

Hrvoje Hodak rođen je u Senju, 30. lipnja 1972. Nakon djetinjstva provedenog na otoku Rabu, u Rijeci završava instrumentalni odjel srednje glazbene škole "I. M. Ronjgov" kao oboist.
1991. upisuje Bogoslovni fakultet u Rijeci no ubrzo seli u Zagreb gdje pohađa studij lingvistike i talijanskog jezika pri Filozofskom fakultetu.
Interes za irskim jezikom i irskom glazbenom tradicijom povezuje ga s Irish Folk Society-em u Dublinu odakle dobavlja lingvistički, notni i etnomuzikološki materijal, tradicionalne irske flaute, a preko udruge gajdaša "Na piobairi uilleann" dolazi i do vlastitih irskih gajdi s potpisom graditelja Geoffa Wooffa.
Početkom 90-ih u Rijeci osniva akustični trio "Ima tu Neshto" iz kojeg će se kasnije oformiti sastav "Belfast Food". S "Belfast Foodom" na Uskrs 1997. snima prvi album "Live in Rijeka" (Kondorcomm). 1999. "Belfast Food" objavljuje  i drugi nosač zvuka "Zašto Zato" (Kondorcomm) a 2002., ovog puta pod etiketom Dallas Recordsa, izlazi im i treći album "Melodije Irske i Kvarnera". Iako je uglavnom bila riječ o cover bendu, u kojem je bio profiliran prvenstveno kao izvođač vokalno zahtjevnijih irskih tradicionala, Hrvoje Hodak je na sva tri izdanja i autorski aktivan. Kao autor potpisuje pjesme: "Da si tu" (Video), "Svjetla Continentala", "Kad se probudim", "Nije vrijeme još za nas", "Van iz grada" feat. Mile Kekin (Video), "Večeras odlazim", "Home".
Prvenstveno zbog zdravstvenih razloga, 2002. prestaje s koncertnim aktivnostima i radom unutar benda. Posvećen zdravstvenom oporavku, bavi se isključivo grafičkim dizajnom i izdavaštvom unutar vlastitog grafičkog studija.
2003. skupa sa suprugom Jelenom, seli iz Zagreba na Rab.
Opušten i oporavljen radi na pjesmama za svoj autorski "debi" album "U sjeni"

TekstoviLinkovi

Belfast Food homepage
Hrvoje Hodak homepage


Powered by VegCook.net

© 2006-2023 cuspajz.com